снимка: БулфотоОще утре максималните температури ще бъдат много по-високи, в сравнение

...
снимка: БулфотоОще утре максималните температури ще бъдат много по-високи, в сравнение
Коментари Харесай

Чувствително затопляне в петък

снимка: Булфото

Още на следващия ден  максималните температури ще бъдат доста по-високи, спрямо през днешния ден.

На места ще доближат 14 градуса.

Продължава изменчивото време, с огромни температурни амплитуди. Валежите към този момент в цялата страна стопираха, само че в понеделник се чака нова валежна конюнктура. Причината - следващият средиземноморски циклон. Очаква се и ново захлаждане и още веднъж сняг. Преди това - значително стопляне.

Още на следващия ден  максималните температури ще бъдат доста по-високи, спрямо през днешния ден. В София - след едвам 3° през днешния ден, на следващия ден следобяд ще бъде към 11°, в по-голямата част от страната - от 7° до 12°, в югозападните региони - до 14°. Ще доминира слънчево време, със слаб до сдържан, към този момент югозападен вятър.

Сутринта  обаче, с понижението на облачността, температурите ще се намалят и минималните в цялата страна ще бъдат под нулата, в множеството региони - сред минус 8° и минус 3°, на морския бряг - към минус 2, минус 1.

Нова снежна покривка  в планините , за разлика от през днешния ден, когато множеството планински региони, останаха в облаци. Утре ще бъде най-вече слънчево и също по-топло, само че доста прохладно - със мощен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - краткотрайно плевел северозападен вятър.

Средиземноморският циклон, причина за преваляванията и у нас, и на всички места на Балканите, се изнесе на изток и облачността на всички места на полуострова понижа. В Европа плътната облачна система е
обвързвана с просторен, атлантически циклон, с център на север от Англия, който дефинира времето в по-голямата част от континента - прохладно, в доста региони с - превалявания. Предупреждение за обилни количества е оповестено на следващия ден в Германия, а за рисково мощен вятър - във Франция. Слънчево ще бъде с изключение на съвсем на всички места на Балканите, в южните елементи на Пиренеите и Апенините.

У нас,  в събота  ще бъде още по-топло. Облачността ще е променлива. Не е изключено тук-там и едва да превали, към този момент единствено дъжд, даже и в планините.  В неделя  затоплянето ще продължи
- ще има и слънчеви часове, само че още веднъж са вероятни и слаби валежи, с по-голяма възможност в планините и в Западна България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР